Jocuri de grădinărit si grădinăritul real

Jocuri de gradinarit

Îmi amintesc de acum trei-patru ani, când mă jucam Farmville (jocuri de grădinărit) pe Facebook.Era aşa frumos la început, toate legumele creşteau pe oră ce trecea, îţi puteai cumpăra coteţe de găini şi vaci ce dădeau lapte, culori vii şi timp petrecut în armonie şi pace cu ferma mea virtuală.Desigur, la un moment dat, terenul din calculator se mărea pe zi ce trecea şi devenea din ce în ce mai serios , în sensul că începusem să îmi pierd o foarte bună perioadă din timp  click-uind mouse-ul care cred că şi el avea nevoie de o pauză.

Am reuşit să renunţ la aşa numita fermă virtuală şi am lăsat Facebook-ul cu tot cu jocuri de grădinărit.Acum , de fapt anul acesta, m-am mutat la ţară , după ce am realizat că am nevoie de mai multă linişte ,de ceva nou, de pământ, de mirosul lui, de vântul ce mă face să îl ascult când se înfurie şi de ploaia care dă tonul la udat.Bucureştiul , capitala unde se strâng toţi oamenii din colţurile ţării pentru a-şi îndeplini visul, nu era pentru mine.Cu toate că am întâlnit şi oameni care sunt făcuţi pentru acest oraş şi au acelaşi puls ca şi el.

Având obiceiul să glumesc cu bunica că am să pun grădina anul acesta, în luna mai , mai exact de 1 mai am început a prelucra pământul, am pregătit straturile de legume iar la doar două – trei zile am comandat răsadurile.Am avut şi ajutoare care mi-au dat sfaturi, începător fiind, şi care m-au ajutat să înfiinţez grădina , Grădina lui Floricel , cea de care nu credeam că va exista.Am avut plăcerea şi o am în continuare 🙂 ca în fiecare dimineaţă să îmi beau ceaiul în grădină , să las razele soarelui să îmi încălzească faţa aşa cum şi plantele tind să cred că stau cu nerăbdare pentru a-şi primi energia.

A fost un an frumos , cu bune cu rele , am reuşit să mănânc legume şi să simt cu adevărat gustul unei roşii crescute ,legate, copilite şi stropite de mine.Asta m-a făcut să îmi dau seama că aştept cu nerăbdare si entuziasm anul ce vine pentru începutul unui nou ciclu, în Grădina lui Floricel.

Acum la final , că tot ce ţi-am povestit este un fapt îndeplinit te îndemn pe tine cititorule dacă te-ai jucat sau te joci jocuri de grădinărit , ce ai simţit ce ai trăit ?

Surse foto: Aici

Bun venit in Gradina lui Floricel. Floricel sunt eu, iar gradina e a Naturii; eu doar o ingrijesc zi de zi. Astfel in acest blog vei gasi de la tehnici de ingrijire a unei gradini pana la bucuria si placerea plantarii unei seminte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next ArticleDespre plantarea pomilor fructiferi în grădină